Nuffnang

Advertlets

Thursday, December 12, 2013

Jom Pecah Panggung: Laki Laki

Tahun 2013

Tarikh Tayangan 19 Disember 2013

Negara Malaysia

Bahasa Melayu


Barisan Pelakon:Mie Raja Lawak, Adey Syafrien, Angah Raja Lawak, Zul Suphian, Azrel Ismail

Pengarah: Ahmad Rusli Khadri

Sinopsis

5 lelaki, 1 program, 1 pulau terpencil. Itu sahaja yang diperlukan untuk 5 lelaki ini menjadi kawan baik selamanya. RAZAK, ABU, AZMAN, SAMAD dan JERRY mempunyai latar belakang kehidupan yang berbeza namun apa yang mengaitkan mereka semua adalah satu masalah yang sama yang membawa mereka semua ke satu program istimewa. 


Razak, seorang kartunis yang tidak bekerja selepas syarikat tempat dia bekerja jatuh muflis dan masih tinggal bersama dengan ibunya. Abu pula adalah seorang chef yang kecewa kerana aweknya dirampas dan perniagaannya muflis kerana seorang yang bernama kawan baik. Azman merupakan pemain bola sepak Malaysia yang sudah digugurkan daripada pasukannya dek kerana sikapnya yang sambil lewa. 

Seorang pengarah syok sendiri, Samad akhirnya gagal menghasilkan sebuah filem yang dianggapnya hebat. Dan Jerry, seorang penyanyi rock yang telah disingkirkan daripada bandnya sendiri dan cuba bergerak solo namun tidak berjaya. 
Menggabungkan kelima – lima kekecewaan mereka, mereka tekad menyertai satu program motivasi untuk membantu mereka berjaya kembali. Namun, satu trategi terjadi dan mereka semua terdampar di sebuah pulau terpencil. Bermula disini, mereka berlima belajar menerima diri masing – masing dan mula sedar yang mereka saling memerlukan.

Jom Support Filem Tempat! Jom Pecah Panggung

No comments:

Post a Comment